170907 torsdag

I tidernas begynnelse, före de betalda proffsbloggarnas och de inflytelserika influencernas tid, hade jag en modeblogg som hette Sköna Helena. Jag pluggade till journalist i Göteborg, gjorde praktik en termin på Damernas Värld, flyttade till Stockholm, blev frilans, tog examen och upptäckte modevärlden. Och inte bara den begränsande regelstyrda – även om jag ungefär samtidigt klev in i den bubblan också – utan den kreativa och lustfyllda. Den som boostades av studentekonomi, begränsade resurser och få tvättider, då det alltid handlade om att göra det bästa av det som fanns rent i garderoben.

Då brukade jag göra sådana här kollage, med fyra småbilder som visade dagens outfit när det precis hade börjat kallas dagens outfit. Jag hade ingen fotograf som följde mig, ingen systemkamera och definitivt inga sponsorer, men jag älskade att hitta på nya kombinationer och hittade inspiration överallt.

Jag lärde känna så fina personer då, genom bloggen. Vi kommenterade på varandras inlägg, länkade kärleksfullt och uppmuntrade varandra att göra ännu bättre innehåll. Vi fick inget betalt, det var ett koncept som inte höll i längden och jag älskar att bloggskrivande har blivit ett yrke, även om jag själv inte hade varken läsarantal eller tid att satsa på sociala medier på det sättet. Men det var en inspirerande tid.

Och jag kan sakna den där fria, ostyrda kreativiteten. Vårt driv handlade inte om klick eller att tjäna pengar, utan om att skapa ett fint (om än litet) rum på nätet. Så det jag tänkte landa i efter det här jättelånga nostalgiska textsjoket är att jag nu, tio år äldre, med lite större självdistans (?) och ganska mycket mer bekväm och kvalitetsstyrd stil drar igång mitt eget dagens outfit-koncept på nytt. Fyra småbilder, korta dagboksanteckningar och förstås avslutande kursiv text där det står vad jag har på mig. Hej hej!

Jacka, Zara. Tröja, Manners Apparel. Byxor, Lindex. Väska, Elizabeth and James. Skor, Nike.



Lämna gärna en kommentar!