Daisy Beauty nr 5 2018

Allt du behöver veta från catwalken! Daisy Beautys stora trendguide höst/vinter 2018.


Av: Helena Skoog  Publicerad: I Daisy Beauty nr 5 2018  Detta är den oredigerade originalversionen.


Hetaste ytterplaggen

Nr 1: SUPERSIZE IT!

Fingertoppskänsliga Demna Gvasalia har gjort Balenciaga till säkert kort för den som är nyfiken på säsongens trender. Och när det gäller ytterplagg gäller devisen ju större och fler, desto bättre. Detta är förstås goda nyheter för oss som är vana att överleva istiden varje vinter – börja med en kavaj eller trench, addera en anorak eller annan jacka med huva och avsluta med den största och varmaste vinterjackan du kan hitta. Klart!

Nr 2: FUSKPÄLSEN

Fler och fler designer väljer att avstå från äkta päls. Clair Waight Keller på Givenchy var en av dem som tog beslutet den här säsongen, liksom Gucci och Michael Kors. Och aldrig har vi sett så många riktigt vackra fuskpälsar på catwalken, välgjorda och realistiska, men utan att skada ett enda djur. Snyggt, branschen!

Nr 3: CAPEN

Capen prickar in två viktiga strömningar som syntes på höstens catwalks: att svepa in sig och ta skydd och att i kölvattnet av #metoo lyfta fram kvinnan som stark och självständig – och hur gör man det tydligare än genom att klä på henne en superhjältes mantel? Burberrys fantastiska regnbågscape, som Cara Delevingne avslutade Christopher Baileys sista visning för modehuset i, var vackrast.

Övriga trender

80’S BABY!

Höstens kanske största och viktigaste trend, som speglas i såväl silhuetter och material som skärningar och styling: det älskade hatade 1980-talet är tillbaka! Tänk paljettglamour, axelvaddar, rymliga kostymer och starka färger. Scrunchien är förstås ett måste!

KJOLKOSTYMEN

Officeplagg i klassiska gubbmönster var stort under visningsveckorna. Vi älskar den uppdaterade dräkten med kavaj och kjol.

DANSA I NEON

Glöm dova klassiska hösttoner i marinblått och vinrött – i år sprakar trendbilden av lysande neoner. Och när klassiska modehus som Prada och Marni går i täten kan vi vara säkra på att kedjorna snart fylls av de här uppiggande färgställningarna. Vill du mjukstarta kanske en accessoar i poppig rosa är en bra ingång?

TEAM SPIRIT

En kombination av två av de största trenderna just nu: loggor och sport. Visa dina lagfärger eller hylla favoritdesignern med en klassisk supporterhalsduk eller lagtröja.

WEST ÄR BÄST

Sedan Raf Simons tog över designerrodret på Calvin Klein har både han och många andra modehus sneglat tillbaka på USA:s historia, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur nutidens land ser ut. Från en splittrad era till en annan är det klassiska westernplagg som luftas igen, från cowboyskjortor till Lilla huset på prärien-klänningar.

SKINNDRESSAD

Skinn hänger ihop med både 80-talsvurmen och westernlooken, så det är ett viktigt material i höst. Skinnklänningen blir en ny garderobsklassiker!

TEMPUS: FUTURUM

Silverkärleken från tidigare säsonger håller i sig och i höst tillkommer holografiskt skimmer och en look som utstrålar rymdinspirerade framtidsvisioner i teknologiska material och skarpa skärningar. Nu välkomnar vi foliehattar (ja, riktiga, hos Calvin Klein!) och prassliga sportplagg att spegla sig i.

SCARF-ISH

Årets coolaste DIY blir att sy vad som helst av ett väl valt hopplock av sjalar, helst av välkända designer i dyraste siden.

 Kommentarer inaktiverade.