171003 – tisdag

Det händer så mycket nu, på jobbet, i huvudet, i kalendern och kanske i framtiden, vi får väl se vad jag landar i och förlåt, nu är jag sådär cliffhanger-luddig, men det kan inte hjälpas. Återkommer.

Idag firar vi att jag varit trebarnsmamma i ett år. Eller, vi firar alltså att Lilla H, den intensiva lilla nyfiken i en strut-bebisen, fyller ett. Hans första födelsedag. Så fint! Sjöng i morse, och han var ju usel på att sova räv den lille, men alla var glada nästan hela morgonen. Alltid ljuvligt. Tills de började slåss om en av hans presenter, men det var väl oundvikligt.

Idag har jag på mig min fina farmors fina tröja. Älskar mönstret och känner mig arty och classy samtidigt. Bästa kombon.

Återkommer väl med en eller annan bild på glad ettåring. Hej så länge.

Tröja, min farmors. Byxor, Rodebjer. Kappa, & Other Stories. Skor, Adidas.

170925 – måndag

Första dagen på en lite speciell jobbvecka, eftersom K åker på konferens och är borta från tisdag kväll till torsdag kväll = jag är själv med barnen och kan inte jobba onsdag och torsdag. Men idag! Ska skriva, kanske lämna ett jobb eller två, leta bilder, gå på möte, äta lunch med mamma och försöka att inte gå upp för mycket i ilskan över min bransch som tydligen är i fritt fall. Finns ens några journalister kvar om tio år? Om fem? Vem försörjer den som skriver artiklar för en peng som efter skatt knappt täcker dagens lunch? Jag tackar konsekvent nej till den typen av ”erbjudanden”, eftersom jag tjänar mer på att hitta på bra idéer till uppdragsgivare som betalar rimligt, men när fler och fler tackar ja blir sådana som jag – vars motbud är nästan tio gånger pengarna – snabbt för dyra. Men det ska bli 18 grader varmt idag i alla fall! Sol! Höst! Måndag!

Kappa, & Other Stories. Blus, House of Dagmar. Skjorta, H&M. Byxor, Rodebjer. Skor, Adidas.

170918 – måndag

Skulle behöva många filter för att ta bort sömnbristens spår under ögonen. Gud, vad trött jag är. Lilla H:s sömn, som jag skröt om så väl medveten om jinxen, har gått från magisk till sådär som bäst. Han vaknar, vill upp i vår sång, vill nypas i ansiktet, vill upp, vill nära, vill bort, vill rulla runt, vill ligga på mage, vill ligga på rygg. Och det är nästan ännu värre nu när vi fått smaka utsövdhetens ljuva sötma, vi har liksom inget tålamod med detta. I natt somnade jag och han om på madrassen som står vid vår säng (redo när vi upptäcker att vi är fem i sängen och inte får plats). Ändå ett ganska bra alternativ faktiskt, bättre än att sparka och sparkas av lättväckta bröder med aningens bättre benstyrka.

Matchar i alla fall ringarna under ögonen fint med blått i något slags pyjamasensemble.

Kappa, & Other Stories. Klänning, Cos. Byxor, Lindex. Väska, Elizabeth and James. Skor, Adidas.

170915 – fredag

Så många anställningsintervjuer på kaféet där jag sitter. Rys. 

”Hur skulle du beskriva dig själv på gymnasiet?” 

”…” 

”Var du … ambitiös, kanske?”

Lika jobbigt för båda parter i detta fall, helt klart. Sitter och går igenom höstens modetrender och efter en tid borta från den världen är det riktigt spännande. En sådan politisk modehöst detta, mycket för att modeveckorna kom så snart efter Trumps valseger. Då älskar jag mode, när det får vara konst och kommentar och budskap.

Snart fredagslunch (auto correct vill skriva fredagsfylla?) med bästis. Och om några timmar: helg!

Kavaj-ish, Rodebjer. Topp, Stylein. Byxor, Lindex. Glitterstrumpor, eh oklart. Skor, Adidas. Läppstiftglans, H&M.

170914 – torsdag

Så trött idag, tömd på energi, värdelös natt och noll kreativitet på lager – så tog på mig de gladaste kläderna jag kunde hitta. Of course. Kris jobbade halvdag vilket betyder att jag jobbade halvdag och hämtade barn resten av dagen. En rätt skön paus faktiskt. I morgon börjar vi om igen, utsövda, lyckliga och sprudlande påhittiga.

Lol.

Då är det i alla fall fredag.

Blus och byxor, Rodebjer. Topp, Lindex. Skärp, second hand.

ja, birro, självklart är vi bittra

Karin Kajjan skriver fantastiskt och tydligt om frustrationen när män som Joakim Lamotte, Marcus Birro och Calle Schulman använder sitt utrymme, det som de ser som självklart, till att prata om feminism (och så högt de pratar, mycket högre än alla andra!) och lyfter exakt samma frågor som kvinnor pratat om i hundra år utan att de själva vela lyssna. Men vägrar förstå att det enda de gör är att visa precis hur det strukturella förtrycket mot kvinnor fungerar. In och läs!

Uppdatering: Lady Dahmer är som vanligt spot on, hon också.

nytt hår!

​​​

​Har precis börjat med instastories, därav boomerangfilm på mitt nya hår. Så nöjd! Kan varmt rekommendera Tid hår och design på Magasinsgatan, och särskilt Sofia Eriksson som klippte mig. Nu ska jag jobba lite och sedan luncha med lillebror. Ikväll har vi inte mindre än två föräldramöten. Så ja, det rullar på fint, livet.

170912 – tisdag

Hemma igen efter bra och effektiv jobbdag, lunch med bästis och eftermiddag på biblioteket (note till allmänheten: Känner du att du behöver ”beställa” en röntgen av ditt underliv – gör det inte på bibblan. Tack på förhand).

Klänning/långblus, Samsøe & Samsøe. Topp, Lindex. Byxor, Cos. Skor, Adidas.

170911 – måndag

Är det ens ok att vara så här skrynklig? Är i alla fall på väg till stan för att hitta passande kontor att jobba på under dagen. Kanske bibblan på Avenyn? Lunch med mamma som jobbar i närheten? Är så trött. Tar tillbaka allt jag skrev om Lilla H:s sömn och hävdar nu motsatsen. Han har ägnat större delen av natten, som han tillbringat bredvid mig i en grop pga mjuk säng, åt att dra ut den där riktigt tunna huden på halsen med sitt nylärda pincettgrepp och sedan nypa så hårt han kan med små (nyklippta!) naglar. Glömde titta efter i spegeln så är nu ev täckt av pyttesmå blåmärken från nyckelbenen och uppåt. 

Trench, & Other Stories. Blus, Velour. Byxor, Rodebjer. Strumpor, Lindex. Skor, Adidas.